آون توستر وسیله برقی است که دقیقاً مثل یک فر عمل میکند با این تفاوت که قابلیت های کنترلی آن بسیار بیشتر از فر است.
راهنمای استفاده آون توستر

حتماً توسترهای قدیمی که یک محفظه برای وارد کردن و خارج شدن نان داشتند را دیدهاید. کاربرد این توسترها فقط برای گرم و برشته کردن نان بود اما آون توستر اگرچه نامش توستر است اما کاربرد آن بسیار فراتر از یک توست کننده نان می باشد.
آون توستر وسیله برقی است که دقیقاً مثل یک فر عمل میکند با این تفاوت که قابلیت های کنترلی آن بسیار بیشتر از فر است. مهمترین مزیت آون توستر این است که برای فضاهای کوچک که امکان قرار دادن فر گازی در آنها وجود ندارد، بسیار مناسب است.
همچنین اگر تعداد اعضای خانواده شما کم است و نمیخواهید یک فر گازی بزرگ را برای دو نفر روشن کنید، گزینه بسیار مناسبی است و در مصرف انرژی صرفهجویی میکند. ظاهر آن نیز بسیار شیکتر و مدرنتر از یک فر گازی است و جلوه زیبایی به آشپزخانه شما میبخشد.
بیشتر بخوانید: آموزش تعمیر آون توستر
آون توسترها از بخش های مختلفی تشکیل شدهاند:
• محفظه داخلی برای قرار دادن مواد غذایی
• ولوم انتخاب کننده عملکرد حرارتی
• ولوم تعیین کننده دما
• تایمر
• صفحه نمایشگر
• صفحه کلید کنترل
• ولوم انتخاب کننده برنامهها
• درب و دستگیره
همچنین لوازم جانبی دیگری هم بسته به نوع آون توستر ممکن است در بسته بندی کارخانه وجود داشته باشد که عبارتند از:
• سینی پخت و پز
• سینی مخصوص گریل
• سینی خردهگیر نان
• دستگیره سینیها
• سنگ پیتزا
بیشتر بخوانید: نکاتی مهم و طلایی قبل از خرید پلوپز
تفاوت میان آون توستر با مایکروویو
حرارتی که آون توستر ایجاد میکند در اثر داغ شدن المنتهای آن است. وقتی المنت ها گرم می شوند، حرارت ناشی از آن ها باعث داغ شدن محفظه داخلی و پخت غذا می شود. بنابراین مواد غذایی از بیرون به درون گرم می شوند و این امر باعث برشته شدن سطح بیرونی آن ها می شود. پس اگر می خواهید غذای خود را برشته کنید، آون توستر گزینهای است که باید در نظر بگیرید. این دستگاه برای گرم کردن و جوش آوردن مایعات مناسب نیست.
سیستم مایکروویو کاملاً متفاوت است. در مایکروویو امواج الکترومغناطیسی باعث به جنبش درآمدن مولکولهای مواد شده و این انرژی جنبشی باعث تولید گرما و پخته شدن مواد غذایی می شود. بنابراین فرآیند پخت از درون به بیرون صورت میگیرد. به همین دلیل مواد در مایکروویو برشته نمی شوند. مایکروویو برای غذاهای آبدار و غذاهایی که چربی بالایی دارند، مناسب است. این دستگاه برای غذاهای بدون آب و برشته کردن مواد مناسب نیست.
آون توستر از مایکروویو ارزانتر است اما مدت زمان لازم برای پخت غذا در آن بیشتر است بنابراین مصرف انرژی آن بیشتر است.
مزایای استفاده از آون توستر

هنگام استفاده از آون توستر، دمای آشپزخانه شما بالا نمی رود و اجازه نمی دهد گرما از داخل آن به بیرون نفوذ کند، مخصوصا در مناطق گرم که کار با اجاق گازها ممکن است ناخوشایند باشد و دمای آشپزخانه بالا رود.
کار با آن بسیار راحت است هنگام استفاده از گازهای فر، شما باید مرتب خم و راست شوید تا بتوانید مراحل پخت را مشاهده کنید و این مخصوصا برای افراد کم توان و سالمند بسیار مشکل است.
آون توسترها به نسبت گازهای فر بسیار راحت تر تمیز می شوند. مطمئنا هیچ کس دوست ندارد بعد از آشپزی با گاز فر هر بار خم و راست شده و داخل فر را تمیز کند. در حالی که آون توستر را می توان بر روی کابینت و یا میز کار آشپزخانه قرار داد و راحت و بدون هیچ گونه سختی با آن کار کرد.
اندازه کوچکتر آون توستر نسبت به گازهای فر، باعث شده که سریعتر و در زمان کمتری به دمای مورد نظر خود برسد و استفاده از آن به جای گاز فر، هزینه های کمتری را برای شما به دنبال خواهد داشت.
همینطور فضای کمتری را در آشپزخانه شما اشغال می کنند.
بیشتر بخوانید: راهنمای خرید کولر آبی + نکات مهم نگهداری
کاربردهای آون توستر

آون توسترها کاراییهای کاربردی و متنوعی دارند که شاید تا به حال نشنیده باشید.
مهمترین کاربردهای آون توستر عبارتند از:
• بسیاری از اجاقهای بزرگ فقط تا دمای ۲۰۰ درجه فارنهایت پایین میآیند که باز هم میتواند خیلی بالا باشد. یک آون توستر که قابلیت حرارت از بالا دارد میتواند خیلی کاربردیتر باشد. به عنوان مثال میتوانید بشقاب غذا را قبل از سرو در آون توستر گذاشته و به مدت ۵ دقیقه آن را با حرارت ۱۷۰ درجه فارنهایت گرم کنید.
• یکی از کاربردهای بسیار خوب آون توستر برای تست کردن آجیل است. برای این کار آجیلهارا روی یک ظرف تک لایه یا یک ورق فویل آلومینیوم پهن کنید. سپس آن را به مدت ۱۰-۱۵ دقیقه با حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت داغ کنید. هر ۵ دقیقه آجیلها را زیر و رو کنید تا حرارت به همه جای آن به صورت یکنواخت برسد.
• کوکی، کلوچه و کیک درست کنید.
• با استفاده از آون توستر میتوانید تکههای کوچک گوشت و مرغ را برشته و کباب کنید.
• مواد یخ زده را یخزدایی کنید.
• سیب زمینی بپزید.
• پنیر روی غذاهای مختلف را ذوب کنید.
• هر چیزی که روی منقل طبخ میکنید را میتوانید با انرژی کمتر و کنترل بیشتر در آون توستر هم درست کنید و میتوانید تمام مراحل طبخ را از شیشه جلوی دستگاه مشاهده کنید.
بیشتر بخوانید: نحوه شستن سبزی خرد کن
نکات ایمنی در هنگام استفاده از آون توستر

• اگر می خواهید غذا را در داخل آون توستر گرم کنید ظرف مناسب و ایمن را انتخاب کنید. مثل ظرف های پیرکس و چینی و یا ظرف های پلاستیکی مقاوم به حرارت و هیچ گاه ظرف های فلزی را داخل دستگاه قرار ندهید.
• بعد از استفاده از این دستگاه آون توستر و تمام شدن کار، حتما قسمت داخلی آن را تمیز کرده چرا که به مرور زمان قسمت های جدا شده غذا که به دیواره چسپیده اند موجب ایجاد لایه بزرگ چربی شده و تمیز کردن آن را مشکل تر می کنند.
• بعد از اتمام کار حتما دو شاخه آن را از پریز برق بکشد.
• قبل از استفاده از آون توستر دفترچه راهنمای آن را با دقت مطالعه کنید.